Δράση:Μειώνει το επίπεδο των τριγλυκεριδίων και της επιβλαβούς χοληστερίνης (LDL και VLDL) στο αίμα, ενώ αντίθετα αυξάνει το επίπεδο της επωφελούς χοληστερίνης (HDL). Εμποδίζει την υπερβολική συσσώρευση των αιμοπεταλίων, δρα προστατευτικά κατά της αρτηριοσκλήρυνσης. Με τη ρυθμιστική του δράση στους β΄ υποδοχείς προστατεύει από κάθε υπερτασική & βρογχοσπασμική κρίση. Ακολουθεί τον φυσικό, αυτορρυθμιζόμενο, προστατευτικό μηχανισμό του σώματος και αποκαθιστά τις φυσικές ισορροπίες του οργανισμού. Στηρίζει τις κύριες καρδιακές λειτουργίες - ελέγχει τη δράση του συμπαθητικού συστήματος, αποτρέποντας τους κινδύνους δυσλειτουργίας του καρδιαγγειακού συστήματος και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ εναντίον των πιθανών κινδύνων μιας "εκρήξεως". Ελέγχει την ταχυκαρδία χωρίς να προκαλεί βραδυκαρδία. Έχει καρδιοτονωτική...
Himalaya Arjuna 60caps. Για πλήρη έλεγχο υπέρτασης, βελτίωση κυκλοφορικούΤα εκχυλίσματα του Arjuna (Terminalia Arjuna) χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην αγιουρβεδική ιατρική. Ο φλοιός του δέντρου χρησιμοποιείται για την θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων εδώ και αρκετούς αιώνες. Επιπλέον, χαρακτηρίζεται από μια σειρά από άλλα θεραπευτικά οφέλη μεταξύ των οποίων την θεραπεία του άσθματος, της υπέρτασης και τις πέτρες στα νεφρά.Όπως αναφέρει μια ομάδα ειδικών στο ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας (Health Sciences Institute), «Παρ’ ότι τόσο σπάνιο, ανακαλύψαμε ένα συμπλήρωμα (Arjuna) που κάνει τόσα πολλά καλά πράγματα που είναι δύσκολο ακόμα και σε μας να πιστέψουμε ότι είναι αληθινό». Το άρθρο συνεχίζει...
Οι ωμοί, βιολογικοί καρποί του κακάο χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακά από τις φυλές των Μάγια και των Αζτέκων και έχαιραν τόσο μεγάλης εκτίμησης που υιοθετήθηκαν ως μέσο συναλλαγών.Είναι από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, εύπεπτων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην πραγματικότητα, οι καρποί του κακάο έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το τσάι και το κόκκινο κρασί. Λόγω των αντιοξειδωτικών αυτών εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και είναι ευεργετικοί για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη του μυοκαρδίου, να μειώσουν τις θρομβώσεις του αίματος και να ρυθμίσουν την πίεσή του....
Ο Mandukaparni είναι ένα γενικό ανανεωτικό τονωτικό το οποίο βελτιώνει την διανοητική υγεία και ετοιμότητα. Δρά επίσης ως αγχολυτικός παράγοντας και έχει ηρεμιστική δράση.Βοηθάει στην αύξηση του δείκτη της ευφυίας στα διανοητικά καθυστερημένα παιδιά.Είναι ένα υδρόβιο , ετήσιο και ανανεούμενο βότανο. Ολόκληρο το φυτό χρησιμοποιείται για να συμβάλει θετικά στην μνήμη. Το Gotu Kola (Centella asiatica) είναι ένα βότανο που κινητοποιεί την κυκλοφορία στα κάτω άκρα, δυναμώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και του συνδετικού ιστού. Θεωρείται χρήσιμο στις κιρσώδεις φλέβες, στην κυτταρίτιδα και σε διάφορα δερματικά προβλήματα. Στην Ανατολή χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τόνωση των νοητικών λειτουργιών και της μνήμης....
Ακαταμάχητη γεύση και άρωμα σοκολάτας.Το βούτυρο κακάο (Theobroma) είναι ένα φυτικό έλαιο που βγαίνει με την πίεση των κόκκων κακάο. Οι ακατέργαστου κόκκοι κακάο ζυμώνται (μαζί με τα περιβλήματα), ξηραίνονται και στην συνέχεια αλέθονται για να σχηματίσουν μια μάζα κακάο. Στην συνέχεια συμπιέζεται για να εξαχθεί βούτυρο κακάο. Το προϊόν το οποίο μένει μετά από αυτήν την επεξεργασία, αλέθεται μέχρι να γινε σαν πούδρα και προκύπτει το κακάο σε σκόνη. Αυτά είναι τα δύο κύρια συστατικά για την παρασκευή σοκολάτας. Το ακατέργαστο βούτυρο κακάο πιέζεται σε χαμηλή θερμοκρασία, αυτό του επιτρέπει να διατηρεί τα πολύτιμα συστατικά του. Το βούτυρο κακάο...
Περιέχει μεγάλες ποσότητες πολυφαινολών, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β9, Ε, Κ, P και ιχνοστοιχεία. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό φρούτο, πλούσιο σε ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες κ.α., αλλά είναι περισσότερο γνωστό για την μεγάλη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ρ. Το μούρο aronia θεωρείται αποτελεσματικό πρόληψη καρδιοπαθειών, στομαχικών διαταραχών και την παραγωγή καλής χοληστερόλης. Δρα κατά του διαβήτη, των ιών και των μικροβίων, των νευρολογικών διαταραχών, της υπέρτασης, των θρόμβων του αίματος, των φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος, των προβλημάτων πεπτικού συστήματος. Γενικά, αναζωογονεί το σώμα και συμβάλλει στην αντιγήρανση και τη βελτίωση της μνήμης. Θεωρείται ότι προστατεύει από την ακτινοβολία και απομακρύνει...
Τα Cocoa Nibs είναι πλούσια σε μαγνήσιο, μαγγάνιο, χρώμιο, βιταμίνη C και έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι και τα βατόμουρα. Το μαγνήσιο ωφελεί στο χτίσιμο γερών οστών και είναι μυϊκό χαλαρωτικό που συνδέεται με συναισθήματα γαλήνης και ηρεμίας. Τα φασόλια του κακάο είναι ίσως η υψηλότερη φυσική πηγή μετάλλων στη φύση. Είναι η υψηλότερη πηγή μαγνησίου, σιδήρου και μαγγανίου.Ωφελούν το καρδιαγγειακό σύστημα, το δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά και τονώνουν τη libido. Τα Cocoa Nibs προωθούν την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών, που συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης και στην αναζωογόνηση του οργανισμού και των ορμονών που...
Οι ανθοκυανίνες είναι ένα είδος φλαβονοειδών που δίνουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε και μωβ χρώμα σε διάφορα είδη φρούτων, λαχανικών και λουλουδιών. Οι ανθοκυανίνες είναι γνωστές και καταγεγραμμένες πολυφαινολικές (αντιοξειδωτικές) ενώσεις, οι οποίες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η πρόληψη του σχηματισμού ελευθέρων ριζών, η ανάπλαση των ιστών και η αντιφλεγμονώδης δράση τους.Το Μωβ Καλαμπόκι θεωρείται ότι έχει υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση και από τα μούρα, καθιστώντας τα μία από τις πιο συναρπαστικές σούπερ τροφές της εποχής μας. Οδηγιές Χρήσης: 1-2 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Μπορείτε να τη διαλύσετε στο νερό, smoothies, φυτικά ροφήματα, γιαούρτι, σάλτσες, ντρέσινγκ, μούσλι...
Η αλοιφή κακάο από το Περού, της Dragon superfoods είναι φτιαγμένη από ολόκληρους κόκκους κακάο. Μια από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου στην φύση, και πηγή σιδήρου και ινών. Το κακάο είναι ένα από τα πλουσιότερα αντιοξειδωτικά τρόφιμα στον κόσμο. Περιέχει ισχυρά φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και ανόργανα άλατα. Οι ουσίες φαινυλαιθυλαμίνη και αντιανταμίδη είναι υπεύθυνες για την καλή μας διάθεση και στο να είμαστε φορτισμένοι με θετική ενέργεια.Η αλοιφή κακάο είναι ιδανική για την παρασκευή γλυκών σοκολάτας που δεν χρειάζονται ψήσιμο . Επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε επιπλέον βούτυρο κακάο η άλλο έλαιο, καθώς οι κόκκοι κακάο είναι αλεσμένοι ολόκληροι και διατηρούν...