Οι μικροί σπόροι δίνουν εξαιρετική ενέργεια όλη την ημέρα.Ιδιαίτερα ωφέλιμοι στην δυσκοιλιότητα και πολύ χρήσιμοι στις δίαιτες. βοηθώντας στην απώλεια βάρους, κάνοντας τον οργανισμό να νιώθει πλήρης για ώρες. Στο στομάχι μετατρέπονται σε ένα είδος ζελέ, εμποδίζοντας τα ένζυμα του στομάχου να διασπάσουν τους υδατάνθρακες ωφέλιμο σε όσους έχουν πρόβλημα σακχάρου στο αίμα. Μειώνουν τη χοληστερόλη, έχουν αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου και είναι πολύ καλή πηγή Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρών οξέων.Χρησιμοποιούνται για προβλήματα υψηλής πίεσης, σε καρδιακές ασθένειες, στον σακχαρώδη διαβήτη, την οστεοπόρωση και την κυτταρική αναγέννηση κατά τη διάρκεια της κύησης. Οδηγιές...
Το κακάο έχει ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό και του προσφέρει ό,τι και η σοκολάτα, αλλά χωρίς να τον επιβαρύνει εξαιτίας της ζάχαρης.Η ωφελιμότητα που παρουσιάζει το κακάο για τον ανθρώπινο οργανισμό έχει αποδειχθεί από πολλές παλιές και νέες μελέτες, οι οποίες μάλιστα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κακάο περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό,τι το κόκκινο κρασί, αλλά και από μερικά φρούτα που είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, όπως το ρόδι και τα μύρτιλλα.Το κακάο παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και προκυανίδες, που μπλοκάρουν τη δράση των ελευθέρων ριζών, η οποία ευθύνεται για τη γήρανση και προκαλεί...
Ο κουρκουμάς είναι ένα πολύ διαδεδομένο στις ανατολικές χώρες μπαχαρικό , και έχει ως βασική ενεργή του ουσία , την κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη είναι μια φυσική χρωστική ουσία που εμπεριέχεται στον κουρκουμά, χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σκόνης κάρυ και προσδίδει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Περιέχει ένα μίγμα ισχυρών αντιοξειδωτικών, γνωστών ως κουρκουμινοειδών, μια ομάδα φαινολικών ενώσεων που απομονώνονται από τις ρίζες του φυτού Curcuma longa.H κουρκουμίη είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E, K, καθώς και βιταμίνες Β, μαγγάνιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και πολλά άλλα.Η κουρκουμίνη βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων. Χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο για...
Το σιταρόχορτο, πλούσιο σε χλωροφύλλη και με παραπάνω από εκατό θρεπτικές ουσίες, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές υπερτροφές της φύσης. Έχει γίνει ευρέως γνωστό για τις καθαριστικές και αποτοξινωτικές του ιδιότητες. Παρέχει εύκολη αφομοίωση από όλους τους οργανισμούς, ενώ θεωρείται ότι έχει και την ικανότητα αναγέννησης κυττάρων. Οξυγονώνει τον οργανισμό και τον ανανεώνει αναπλάθοντας ιστούς και αίμα. Περιέχει βιταμίνες A, B, C, E, K, B12, αμινοξέα, μέταλλα, ένζυμα και πρωτεΐνη. Το σιταρόχορτο θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμο στις αποτοξινωτικές δίαιτες, ενώ είναι ευεργετικό και για δερματικά προβλήματα όπως ψωρίαση και έκζεμα. Η χλωροφύλλη το καθιστά ιδανικό για την κακοσμία του σώματος,...
Το Chlorella είναι ένα μονοκύτταρο μπλε-πράσινο άλγη (Clorella pyrenoidosa) που προέρχεται από ένα νησί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Το κύτταρο chlorella έχει ένα ισχυρό τοίχωμα, το οποίο σπάει από μια ειδική τεχνολογία που διατηρεί τα θρεπτικά του συστατικά.Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το chlorella είναι πλούσιο σε σημαντική ποσότητα χλωροφύλλης, την πράσινη χρωστική ουσία που διαθέτει κάθε φυτό φωτοσυνθετικό κύτταρο. Τα φυτά το χρησιμοποιούν για να συσσωρεύσουν τη δύναμη του ήλιου.Η χλωροφύλλη είναι σημαντική για την υγεία και την υποστήριξη της ζωής. Συνιστάται να το παίρνετε καθημερινά μέσω του φαγητού μας.Το Chlorella περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Όταν στεγνώσει, η...
Το Reishi ή γανόδερμα, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για περισσότερο από 2.000 χρόνια, εξασφαλίζοντας μακροζωία, ενέργεια και αποτοξίνωση. Το Reishi, «το μανιτάρι της αθανασίας» και «ο βασιλιάς των βοτάνων» των Κινέζων, είναι ένα από τα κορυφαία προσαρμογόνα μανιτάρια. Με εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμά τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας από τις ασθένειες και το γήρας, λόγω των υψηλών επιπέδων των φυσικών ενζύμων SOD (υπεροξείδιο της δισμουτάσης). Αποτοξινώνει το συκώτι και επιδρά θετικά σε τυχόν παθήσεις του, μειώνει τις τιμές των λιπιδίων του αίματος, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, καταπολεμά το άσθμα επιδρώντας θετικά στους πνεύμονες, τονώνει το νευρικό σύστημα, τον...
Η σκόνη Μάτσα προέρχεται από τα πράσινα φύλλα του φυτού Camellia Sinensis, τα οποία αποξηραίνονται και εν συνεχεία αλέθονται αργά ανάμεσα σε πέτρες γρανίτη, έως ότου γίνουν πούδρα. Έτσι, αποδίδεται μια πολύ λεπτή σκόνη τσαγιού με ζωντανό πράσινο χρώμα και ελαφρώς γλυκιά, πλούσια, αλλά απαλή γεύση.Το Μάτσα είναι γνωστό και απολαμβάνεται εδώ και αιώνες. Αποτελεί μέρος της Ιαπωνικής τελετής τσαγιού για πάνω από 900 χρόνια, ενώ χρησιμοποιείται επίσης από τους Βουδιστές μοναχούς κατά τις μεγάλες περιόδους του διαλογισμού.Οφέλη του Matcha Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα Δίνει ώθηση στο μεταβολισμό Βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση Χαλαρώνει...
Οι ωμοί, βιολογικοί καρποί του κακάο χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακά από τις φυλές των Μάγια και των Αζτέκων και έχαιραν τόσο μεγάλης εκτίμησης που υιοθετήθηκαν ως μέσο συναλλαγών.Είναι από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, εύπεπτων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην πραγματικότητα, οι καρποί του κακάο έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το τσάι και το κόκκινο κρασί. Λόγω των αντιοξειδωτικών αυτών εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και είναι ευεργετικοί για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη του μυοκαρδίου, να μειώσουν τις θρομβώσεις του αίματος και να ρυθμίσουν την πίεσή του....
Ακαταμάχητη γεύση και άρωμα σοκολάτας.Το βούτυρο κακάο (Theobroma) είναι ένα φυτικό έλαιο που βγαίνει με την πίεση των κόκκων κακάο. Οι ακατέργαστου κόκκοι κακάο ζυμώνται (μαζί με τα περιβλήματα), ξηραίνονται και στην συνέχεια αλέθονται για να σχηματίσουν μια μάζα κακάο. Στην συνέχεια συμπιέζεται για να εξαχθεί βούτυρο κακάο. Το προϊόν το οποίο μένει μετά από αυτήν την επεξεργασία, αλέθεται μέχρι να γινε σαν πούδρα και προκύπτει το κακάο σε σκόνη. Αυτά είναι τα δύο κύρια συστατικά για την παρασκευή σοκολάτας. Το ακατέργαστο βούτυρο κακάο πιέζεται σε χαμηλή θερμοκρασία, αυτό του επιτρέπει να διατηρεί τα πολύτιμα συστατικά του. Το βούτυρο κακάο...