Το κακάο έχει ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό και του προσφέρει ό,τι και η σοκολάτα, αλλά χωρίς να τον επιβαρύνει εξαιτίας της ζάχαρης.Η ωφελιμότητα που παρουσιάζει το κακάο για τον ανθρώπινο οργανισμό έχει αποδειχθεί από πολλές παλιές και νέες μελέτες, οι οποίες μάλιστα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κακάο περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό,τι το κόκκινο κρασί, αλλά και από μερικά φρούτα που είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, όπως το ρόδι και τα μύρτιλλα.Το κακάο παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και προκυανίδες, που μπλοκάρουν τη δράση των ελευθέρων ριζών, η οποία ευθύνεται για τη γήρανση και προκαλεί...
Το σιταρόχορτο, πλούσιο σε χλωροφύλλη και με παραπάνω από εκατό θρεπτικές ουσίες, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές υπερτροφές της φύσης. Έχει γίνει ευρέως γνωστό για τις καθαριστικές και αποτοξινωτικές του ιδιότητες. Παρέχει εύκολη αφομοίωση από όλους τους οργανισμούς, ενώ θεωρείται ότι έχει και την ικανότητα αναγέννησης κυττάρων. Οξυγονώνει τον οργανισμό και τον ανανεώνει αναπλάθοντας ιστούς και αίμα. Περιέχει βιταμίνες A, B, C, E, K, B12, αμινοξέα, μέταλλα, ένζυμα και πρωτεΐνη. Το σιταρόχορτο θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμο στις αποτοξινωτικές δίαιτες, ενώ είναι ευεργετικό και για δερματικά προβλήματα όπως ψωρίαση και έκζεμα. Η χλωροφύλλη το καθιστά ιδανικό για την κακοσμία του σώματος,...
Το Chlorella είναι ένα μονοκύτταρο μπλε-πράσινο άλγη (Clorella pyrenoidosa) που προέρχεται από ένα νησί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Το κύτταρο chlorella έχει ένα ισχυρό τοίχωμα, το οποίο σπάει από μια ειδική τεχνολογία που διατηρεί τα θρεπτικά του συστατικά.Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το chlorella είναι πλούσιο σε σημαντική ποσότητα χλωροφύλλης, την πράσινη χρωστική ουσία που διαθέτει κάθε φυτό φωτοσυνθετικό κύτταρο. Τα φυτά το χρησιμοποιούν για να συσσωρεύσουν τη δύναμη του ήλιου.Η χλωροφύλλη είναι σημαντική για την υγεία και την υποστήριξη της ζωής. Συνιστάται να το παίρνετε καθημερινά μέσω του φαγητού μας.Το Chlorella περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Όταν στεγνώσει, η...
Το Reishi ή γανόδερμα, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για περισσότερο από 2.000 χρόνια, εξασφαλίζοντας μακροζωία, ενέργεια και αποτοξίνωση. Το Reishi, «το μανιτάρι της αθανασίας» και «ο βασιλιάς των βοτάνων» των Κινέζων, είναι ένα από τα κορυφαία προσαρμογόνα μανιτάρια. Με εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμά τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας από τις ασθένειες και το γήρας, λόγω των υψηλών επιπέδων των φυσικών ενζύμων SOD (υπεροξείδιο της δισμουτάσης). Αποτοξινώνει το συκώτι και επιδρά θετικά σε τυχόν παθήσεις του, μειώνει τις τιμές των λιπιδίων του αίματος, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, καταπολεμά το άσθμα επιδρώντας θετικά στους πνεύμονες, τονώνει το νευρικό σύστημα, τον...
Οι ωμοί, βιολογικοί καρποί του κακάο χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακά από τις φυλές των Μάγια και των Αζτέκων και έχαιραν τόσο μεγάλης εκτίμησης που υιοθετήθηκαν ως μέσο συναλλαγών.Είναι από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, εύπεπτων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην πραγματικότητα, οι καρποί του κακάο έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το τσάι και το κόκκινο κρασί. Λόγω των αντιοξειδωτικών αυτών εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και είναι ευεργετικοί για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη του μυοκαρδίου, να μειώσουν τις θρομβώσεις του αίματος και να ρυθμίσουν την πίεσή του....
Περιέχει μεγάλες ποσότητες πολυφαινολών, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β9, Ε, Κ, P και ιχνοστοιχεία. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό φρούτο, πλούσιο σε ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες κ.α., αλλά είναι περισσότερο γνωστό για την μεγάλη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ρ. Το μούρο aronia θεωρείται αποτελεσματικό πρόληψη καρδιοπαθειών, στομαχικών διαταραχών και την παραγωγή καλής χοληστερόλης. Δρα κατά του διαβήτη, των ιών και των μικροβίων, των νευρολογικών διαταραχών, της υπέρτασης, των θρόμβων του αίματος, των φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος, των προβλημάτων πεπτικού συστήματος. Γενικά, αναζωογονεί το σώμα και συμβάλλει στην αντιγήρανση και τη βελτίωση της μνήμης. Θεωρείται ότι προστατεύει από την ακτινοβολία και απομακρύνει...
Η χλωρέλλα είναι μια μονοκύτταρη άλγη (φύκι του γλυκού νερού) που περιέχει στην σύνθεση της τις πράσινες φωτοσυνθετικές χρωστικές χλωροφύλλη-α και-β στους χλωροπλάστες της. Μέσω της φωτοσύνθεσης, πολλαπλασιάζει γρήγορα, απαιτώντας μόνο διοξείδιο του άνθρακα, νερό, ηλιακό φως, και μία μικρή ποσότητα ανόργανων συστατικών ώστε να αναπαραχθεί.Λαμβάνοντας κανείς χλωρέλλα μπορεί να λάβει ταυτόχρονα μια σειρά από βιταμίνες A,C,B1,B2,B5,B6,B12,ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, χλωροφύλλη, φυτικές ίνες και μια πλειάδα άλλων θρεπτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων αντιοξειδωτικών ουσιών και αμινοξέων, όλα απαραίτητα για τον οργανισμό.Πρόκειται για μία διατροφική βόμβα η οποία τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλει στην φυσιολογική κυταρική ανάπτυξη.Έρευνες παρόλα αυτά έχουν δείξει ότι...
Τα Cocoa Nibs είναι πλούσια σε μαγνήσιο, μαγγάνιο, χρώμιο, βιταμίνη C και έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι και τα βατόμουρα. Το μαγνήσιο ωφελεί στο χτίσιμο γερών οστών και είναι μυϊκό χαλαρωτικό που συνδέεται με συναισθήματα γαλήνης και ηρεμίας. Τα φασόλια του κακάο είναι ίσως η υψηλότερη φυσική πηγή μετάλλων στη φύση. Είναι η υψηλότερη πηγή μαγνησίου, σιδήρου και μαγγανίου.Ωφελούν το καρδιαγγειακό σύστημα, το δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά και τονώνουν τη libido. Τα Cocoa Nibs προωθούν την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών, που συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης και στην αναζωογόνηση του οργανισμού και των ορμονών που...
Η αλοιφή κακάο από το Περού, της Dragon superfoods είναι φτιαγμένη από ολόκληρους κόκκους κακάο. Μια από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου στην φύση, και πηγή σιδήρου και ινών. Το κακάο είναι ένα από τα πλουσιότερα αντιοξειδωτικά τρόφιμα στον κόσμο. Περιέχει ισχυρά φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και ανόργανα άλατα. Οι ουσίες φαινυλαιθυλαμίνη και αντιανταμίδη είναι υπεύθυνες για την καλή μας διάθεση και στο να είμαστε φορτισμένοι με θετική ενέργεια.Η αλοιφή κακάο είναι ιδανική για την παρασκευή γλυκών σοκολάτας που δεν χρειάζονται ψήσιμο . Επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε επιπλέον βούτυρο κακάο η άλλο έλαιο, καθώς οι κόκκοι κακάο είναι αλεσμένοι ολόκληροι και διατηρούν...