Το κακάο έχει ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό και του προσφέρει ό,τι και η σοκολάτα, αλλά χωρίς να τον επιβαρύνει εξαιτίας της ζάχαρης.Η ωφελιμότητα που παρουσιάζει το κακάο για τον ανθρώπινο οργανισμό έχει αποδειχθεί από πολλές παλιές και νέες μελέτες, οι οποίες μάλιστα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κακάο περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό,τι το κόκκινο κρασί, αλλά και από μερικά φρούτα που είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, όπως το ρόδι και τα μύρτιλλα.Το κακάο παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και προκυανίδες, που μπλοκάρουν τη δράση των ελευθέρων ριζών, η οποία ευθύνεται για τη γήρανση και προκαλεί...
Το σιταρόχορτο, πλούσιο σε χλωροφύλλη και με παραπάνω από εκατό θρεπτικές ουσίες, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές υπερτροφές της φύσης. Έχει γίνει ευρέως γνωστό για τις καθαριστικές και αποτοξινωτικές του ιδιότητες. Παρέχει εύκολη αφομοίωση από όλους τους οργανισμούς, ενώ θεωρείται ότι έχει και την ικανότητα αναγέννησης κυττάρων. Οξυγονώνει τον οργανισμό και τον ανανεώνει αναπλάθοντας ιστούς και αίμα. Περιέχει βιταμίνες A, B, C, E, K, B12, αμινοξέα, μέταλλα, ένζυμα και πρωτεΐνη. Το σιταρόχορτο θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμο στις αποτοξινωτικές δίαιτες, ενώ είναι ευεργετικό και για δερματικά προβλήματα όπως ψωρίαση και έκζεμα. Η χλωροφύλλη το καθιστά ιδανικό για την κακοσμία του σώματος,...
Το Reishi ή γανόδερμα, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για περισσότερο από 2.000 χρόνια, εξασφαλίζοντας μακροζωία, ενέργεια και αποτοξίνωση. Το Reishi, «το μανιτάρι της αθανασίας» και «ο βασιλιάς των βοτάνων» των Κινέζων, είναι ένα από τα κορυφαία προσαρμογόνα μανιτάρια. Με εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμά τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας από τις ασθένειες και το γήρας, λόγω των υψηλών επιπέδων των φυσικών ενζύμων SOD (υπεροξείδιο της δισμουτάσης). Αποτοξινώνει το συκώτι και επιδρά θετικά σε τυχόν παθήσεις του, μειώνει τις τιμές των λιπιδίων του αίματος, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, καταπολεμά το άσθμα επιδρώντας θετικά στους πνεύμονες, τονώνει το νευρικό σύστημα, τον...
Η σκόνη Μάτσα προέρχεται από τα πράσινα φύλλα του φυτού Camellia Sinensis, τα οποία αποξηραίνονται και εν συνεχεία αλέθονται αργά ανάμεσα σε πέτρες γρανίτη, έως ότου γίνουν πούδρα. Έτσι, αποδίδεται μια πολύ λεπτή σκόνη τσαγιού με ζωντανό πράσινο χρώμα και ελαφρώς γλυκιά, πλούσια, αλλά απαλή γεύση.Το Μάτσα είναι γνωστό και απολαμβάνεται εδώ και αιώνες. Αποτελεί μέρος της Ιαπωνικής τελετής τσαγιού για πάνω από 900 χρόνια, ενώ χρησιμοποιείται επίσης από τους Βουδιστές μοναχούς κατά τις μεγάλες περιόδους του διαλογισμού.Οφέλη του Matcha Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα Δίνει ώθηση στο μεταβολισμό Βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση Χαλαρώνει...