Ο κουρκουμάς είναι ένα πολύ διαδεδομένο στις ανατολικές χώρες μπαχαρικό , και έχει ως βασική ενεργή του ουσία , την κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη είναι μια φυσική χρωστική ουσία που εμπεριέχεται στον κουρκουμά, χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σκόνης κάρυ και προσδίδει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Περιέχει ένα μίγμα ισχυρών αντιοξειδωτικών, γνωστών ως κουρκουμινοειδών, μια ομάδα φαινολικών ενώσεων που απομονώνονται από τις ρίζες του φυτού Curcuma longa.H κουρκουμίη είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E, K, καθώς και βιταμίνες Β, μαγγάνιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και πολλά άλλα.Η κουρκουμίνη βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων. Χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο για...
Το MSM (μεθυλ-σουλφονυλ-μεθάνιο) είναι μια οργανική ένωση θείου (μεταβολίτης διμεθυλοσουλφοξειδίου). Το MSM είναι δημοφιλές ως φυσική πηγή θείου, ένα αγαπημένο συμπλήρωμα για τους αθλητές λόγω των ευεργετικών του αποτελεσμάτων στις αρθρώσεις και τους τένοντες.Το μεθυλ-σουλφονυλ-μεθάνιο ή επίσης γνωστό ως MSM (μεθυλ-σουλφονυλ-μεθάνιο) ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από τους Dr. Jacob και Dr. Herschler στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στην Υγεία και την Επιστήμη.Το θείο είναι ένα από τα κύρια δομικά στοιχεία της δομής του ανθρώπινου σώματος. Το σώμα χρειάζεται θείο για το σχηματισμό κερατίνης, κολλαγόνου, ελαστίνης, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για τους μύες, τα οστά, τις αρθρώσεις, τους...
Τα Incan Berries είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ρ (βιοφλαβονοειδή), πηκτίνης, φώσφορου, ασβεστίου, ψευδάργυρου, βιταμίνης Α,C, B1,B2, B6 και B12. Έχουν περιεκτικότητα 16% σε πρωτεΐνες και περισσότερες φυτικές ίνες από τα βατόμουρα, τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες, τα βερίκοκα. Τα βιοφλαβονοειδή που περιέχουν, βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης C, ενδυναμώνουν τα τριχοειδή αγγεία, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, έχουν αντιοξειδωτική δράση, μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα. Μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωσή τους με την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιαγγειακών παθήσεων. Οδηγιές Χρήσης: 2 έως 4 κουταλιές της σούπας την ημέρα. Καταναλώνονται σκέτα, σε smoothies, επιδόρπια, γλυκά, σαλάτες ή προστίθενται στο...