Οι ωμοί, βιολογικοί καρποί του κακάο χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακά από τις φυλές των Μάγια και των Αζτέκων και έχαιραν τόσο μεγάλης εκτίμησης που υιοθετήθηκαν ως μέσο συναλλαγών.Είναι από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, εύπεπτων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην πραγματικότητα, οι καρποί του κακάο έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το τσάι και το κόκκινο κρασί. Λόγω των αντιοξειδωτικών αυτών εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και είναι ευεργετικοί για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη του μυοκαρδίου, να μειώσουν τις θρομβώσεις του αίματος και να ρυθμίσουν την πίεσή του....
Περιέχει μεγάλες ποσότητες πολυφαινολών, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β9, Ε, Κ, P και ιχνοστοιχεία. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό φρούτο, πλούσιο σε ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες κ.α., αλλά είναι περισσότερο γνωστό για την μεγάλη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ρ. Το μούρο aronia θεωρείται αποτελεσματικό πρόληψη καρδιοπαθειών, στομαχικών διαταραχών και την παραγωγή καλής χοληστερόλης. Δρα κατά του διαβήτη, των ιών και των μικροβίων, των νευρολογικών διαταραχών, της υπέρτασης, των θρόμβων του αίματος, των φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος, των προβλημάτων πεπτικού συστήματος. Γενικά, αναζωογονεί το σώμα και συμβάλλει στην αντιγήρανση και τη βελτίωση της μνήμης. Θεωρείται ότι προστατεύει από την ακτινοβολία και απομακρύνει...
Το Τουλσι (Ocimum sanctum) είναι ένα βότανο γνωστό και ως "αγιασμενος βασιλικός". Ερχόμενο από την Κεντρική και τη Βόρεια Ινδία. Έχει ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες και έχει πνευματική σημασία στην ιατρική της Αγιουρβέδα. Το Tulsi είναι ένα βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί στην ινδική λαϊκή ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια.Στην εμφάνιση και τη γεύση, το Tulsi μοιάζει με ένα κανονικό βασιλικό, αλλά οι ιδιότητές του περιλαμβάνουν επίσης ισχυρή προσαρμογή.Το προσαρμογόνο είναι ένας παράγοντας που βοηθά το σώμα να ξεπεράσει το άγχος. Τα προσαρμογόνα μειώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις του ψυχικού άγχους, της συναισθηματικής δυσφορίας, των ανθυγιεινών συνηθειών, των ασθενειών, της ρύπανσης και πολλά...
Τα Cocoa Nibs είναι πλούσια σε μαγνήσιο, μαγγάνιο, χρώμιο, βιταμίνη C και έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι και τα βατόμουρα. Το μαγνήσιο ωφελεί στο χτίσιμο γερών οστών και είναι μυϊκό χαλαρωτικό που συνδέεται με συναισθήματα γαλήνης και ηρεμίας. Τα φασόλια του κακάο είναι ίσως η υψηλότερη φυσική πηγή μετάλλων στη φύση. Είναι η υψηλότερη πηγή μαγνησίου, σιδήρου και μαγγανίου.Ωφελούν το καρδιαγγειακό σύστημα, το δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά και τονώνουν τη libido. Τα Cocoa Nibs προωθούν την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών, που συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης και στην αναζωογόνηση του οργανισμού και των ορμονών που...
Οι ανθοκυανίνες είναι ένα είδος φλαβονοειδών που δίνουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε και μωβ χρώμα σε διάφορα είδη φρούτων, λαχανικών και λουλουδιών. Οι ανθοκυανίνες είναι γνωστές και καταγεγραμμένες πολυφαινολικές (αντιοξειδωτικές) ενώσεις, οι οποίες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η πρόληψη του σχηματισμού ελευθέρων ριζών, η ανάπλαση των ιστών και η αντιφλεγμονώδης δράση τους.Το Μωβ Καλαμπόκι θεωρείται ότι έχει υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση και από τα μούρα, καθιστώντας τα μία από τις πιο συναρπαστικές σούπερ τροφές της εποχής μας. Οδηγιές Χρήσης: 1-2 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Μπορείτε να τη διαλύσετε στο νερό, smoothies, φυτικά ροφήματα, γιαούρτι, σάλτσες, ντρέσινγκ, μούσλι...
Η αλοιφή κακάο από το Περού, της Dragon superfoods είναι φτιαγμένη από ολόκληρους κόκκους κακάο. Μια από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου στην φύση, και πηγή σιδήρου και ινών. Το κακάο είναι ένα από τα πλουσιότερα αντιοξειδωτικά τρόφιμα στον κόσμο. Περιέχει ισχυρά φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και ανόργανα άλατα. Οι ουσίες φαινυλαιθυλαμίνη και αντιανταμίδη είναι υπεύθυνες για την καλή μας διάθεση και στο να είμαστε φορτισμένοι με θετική ενέργεια.Η αλοιφή κακάο είναι ιδανική για την παρασκευή γλυκών σοκολάτας που δεν χρειάζονται ψήσιμο . Επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε επιπλέον βούτυρο κακάο η άλλο έλαιο, καθώς οι κόκκοι κακάο είναι αλεσμένοι ολόκληροι και διατηρούν...
Η σκόνη Μεσκίτη είναι το χαρούπι της Αμερικής! Προσθέτει βάθος και αναδεικνύει οποιαδήποτε συνταγή, αλμυρή ή γλυκιά. Έχει πικάντικη, γλυκιά, καρυδένια γεύση που θυμίζει καραμέλα και ινδική καρύδα αλλά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI 25). Προέρχεται από ώριμους λοβούς σπόρων του δέντρου Mesquite οι οποίοι αποξηραίνονται και αλέθονται μέχρι να γίνουν ένα λεπτής υφής άλευρο.Το πιο σημαντικό, η σκόνη Μεσκίτη περιέχει καλές ποσότητες μετάλλων, ιχνοστοιχείων, βιοδιαθέσιμης πρωτεΐνης, αμονοξέων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Λόγω των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει θεωρείται πως ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει αντιμυκητιακές ιδιότητες, καθαρισμό του πεπτικού συστήματος, αποτροπή πονοκεφάλων και ημικρανιών.Ο Μεσκίτης δεν περιέχει...