Οι ωμοί, βιολογικοί καρποί του κακάο χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακά από τις φυλές των Μάγια και των Αζτέκων και έχαιραν τόσο μεγάλης εκτίμησης που υιοθετήθηκαν ως μέσο συναλλαγών.Είναι από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, εύπεπτων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην πραγματικότητα, οι καρποί του κακάο έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το τσάι και το κόκκινο κρασί. Λόγω των αντιοξειδωτικών αυτών εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και είναι ευεργετικοί για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη του μυοκαρδίου, να μειώσουν τις θρομβώσεις του αίματος και να ρυθμίσουν την πίεσή του....
Το Raktaprash είναι μια θρεπτική φυτική μαρμελάδα που υποστηρίζει το βέλτιστο κυκλοφορικό σύστημα και τις λειτουργίες του ήπατος. Η βλάβη των ιστών προκαλείται από ανεπαρκή ποσότητα σιδήρου, μειωμένο επίπεδο αιμοσφαιρίνης ή διαταραχές αιματογένεσης. Αυτό με τη σειρά του αποδυναμώνει τις λειτουργίες του ήπατος και του σπλήνα, προκαλεί λοιμώξεις, φλεγμονές, ηπατίτιδα, κίρρωση, πέτρες στη χοληδόχο κύστη, αναιμία, κυμαινόμενη αρτηριακή πίεση, δύσπνοια, αίσθημα παλμών, χλωμή επιδερμίδα, ισχαιμία άκρων, υπερβολικό ιξώδες αίματος, κιρσοί, αρτηριοσκλήρωση, στοματικά έλκη, ακμή, έκζεμα, ψωρίαση, αιμορροΐδες και βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία. Το Andrographis paniculata είναι ευεργετικό για τις ηπατικές λειτουργίες, το σχηματισμό αιμοσφαιρίων και την ανακύκλωση του σιδήρου. Το Terminalia...
Η αλοιφή κακάο από το Περού, της Dragon superfoods είναι φτιαγμένη από ολόκληρους κόκκους κακάο. Μια από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου στην φύση, και πηγή σιδήρου και ινών. Το κακάο είναι ένα από τα πλουσιότερα αντιοξειδωτικά τρόφιμα στον κόσμο. Περιέχει ισχυρά φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και ανόργανα άλατα. Οι ουσίες φαινυλαιθυλαμίνη και αντιανταμίδη είναι υπεύθυνες για την καλή μας διάθεση και στο να είμαστε φορτισμένοι με θετική ενέργεια.Η αλοιφή κακάο είναι ιδανική για την παρασκευή γλυκών σοκολάτας που δεν χρειάζονται ψήσιμο . Επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε επιπλέον βούτυρο κακάο η άλλο έλαιο, καθώς οι κόκκοι κακάο είναι αλεσμένοι ολόκληροι και διατηρούν...
Βιολογική αγιουρβέρδα αμαλάκι (Phyllanthus emblica) είναι ένα από τα πιο σημαντικά βότανα ιατρική της αγιουρβερδα και το όνομα της σημαίνει "σταθεροποιητής" και παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την "σταθεροποίηση" του ανοσοποιητικού συστήματος.Το Αμαλάκι έχει "ψυκτικες ιδιότητες" στην επιστήμη της αγιουρβερδα. Το αμαλάκι είναι ένα από τα τρία συστατικά της σύνθεσης της Τριφάλα- συμβάλει στον ψυκτικό ρόλο της σε αυξημένη θερμότητα στον πεπτικό σωλήνα και εξισορροπεί το ντόσα πίτα. Οδηγιές Χρήσης: Προσθέστε 1/2 κουταλιά της σούπας Αμαλάκι σε ζεστό (οχι καυτο) νερό. Ανακατέψτε, αφήστε το νερό να κρυώσει και πιείτε το. Πάρτε το το πρωι η το βράδυ, πριν η μετα το φαγητό....