Ακαταμάχητη γεύση και άρωμα σοκολάτας.Το βούτυρο κακάο (Theobroma) είναι ένα φυτικό έλαιο που βγαίνει με την πίεση των κόκκων κακάο. Οι ακατέργαστου κόκκοι κακάο ζυμώνται (μαζί με τα περιβλήματα), ξηραίνονται και στην συνέχεια αλέθονται για να σχηματίσουν μια μάζα κακάο. Στην συνέχεια συμπιέζεται για να εξαχθεί βούτυρο κακάο. Το προϊόν το οποίο μένει μετά από αυτήν την επεξεργασία, αλέθεται μέχρι να γινε σαν πούδρα και προκύπτει το κακάο σε σκόνη. Αυτά είναι τα δύο κύρια συστατικά για την παρασκευή σοκολάτας. Το ακατέργαστο βούτυρο κακάο πιέζεται σε χαμηλή θερμοκρασία, αυτό του επιτρέπει να διατηρεί τα πολύτιμα συστατικά του. Το βούτυρο κακάο...
Η αλοιφή κακάο από το Περού, της Dragon superfoods είναι φτιαγμένη από ολόκληρους κόκκους κακάο. Μια από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου στην φύση, και πηγή σιδήρου και ινών. Το κακάο είναι ένα από τα πλουσιότερα αντιοξειδωτικά τρόφιμα στον κόσμο. Περιέχει ισχυρά φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και ανόργανα άλατα. Οι ουσίες φαινυλαιθυλαμίνη και αντιανταμίδη είναι υπεύθυνες για την καλή μας διάθεση και στο να είμαστε φορτισμένοι με θετική ενέργεια.Η αλοιφή κακάο είναι ιδανική για την παρασκευή γλυκών σοκολάτας που δεν χρειάζονται ψήσιμο . Επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε επιπλέον βούτυρο κακάο η άλλο έλαιο, καθώς οι κόκκοι κακάο είναι αλεσμένοι ολόκληροι και διατηρούν...
Οι ωμοί, βιολογικοί καρποί του κακάο χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακά από τις φυλές των Μάγια και των Αζτέκων και έχαιραν τόσο μεγάλης εκτίμησης που υιοθετήθηκαν ως μέσο συναλλαγών.Είναι από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, εύπεπτων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην πραγματικότητα, οι καρποί του κακάο έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το τσάι και το κόκκινο κρασί. Λόγω των αντιοξειδωτικών αυτών εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και είναι ευεργετικοί για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη του μυοκαρδίου, να μειώσουν τις θρομβώσεις του αίματος και να ρυθμίσουν την πίεσή του....
Το κακάο έχει ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό και του προσφέρει ό,τι και η σοκολάτα, αλλά χωρίς να τον επιβαρύνει εξαιτίας της ζάχαρης.Η ωφελιμότητα που παρουσιάζει το κακάο για τον ανθρώπινο οργανισμό έχει αποδειχθεί από πολλές παλιές και νέες μελέτες, οι οποίες μάλιστα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κακάο περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό,τι το κόκκινο κρασί, αλλά και από μερικά φρούτα που είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, όπως το ρόδι και τα μύρτιλλα.Το κακάο παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και προκυανίδες, που μπλοκάρουν τη δράση των ελευθέρων ριζών, η οποία ευθύνεται για τη γήρανση και προκαλεί...
Τα Cocoa Nibs είναι πλούσια σε μαγνήσιο, μαγγάνιο, χρώμιο, βιταμίνη C και έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι και τα βατόμουρα. Το μαγνήσιο ωφελεί στο χτίσιμο γερών οστών και είναι μυϊκό χαλαρωτικό που συνδέεται με συναισθήματα γαλήνης και ηρεμίας. Τα φασόλια του κακάο είναι ίσως η υψηλότερη φυσική πηγή μετάλλων στη φύση. Είναι η υψηλότερη πηγή μαγνησίου, σιδήρου και μαγγανίου.Ωφελούν το καρδιαγγειακό σύστημα, το δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά και τονώνουν τη libido. Τα Cocoa Nibs προωθούν την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών, που συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης και στην αναζωογόνηση του οργανισμού και των ορμονών που...