Το κακάο έχει ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό και του προσφέρει ό,τι και η σοκολάτα, αλλά χωρίς να τον επιβαρύνει εξαιτίας της ζάχαρης.Η ωφελιμότητα που παρουσιάζει το κακάο για τον ανθρώπινο οργανισμό έχει αποδειχθεί από πολλές παλιές και νέες μελέτες, οι οποίες μάλιστα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κακάο περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό,τι το κόκκινο κρασί, αλλά και από μερικά φρούτα που είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, όπως το ρόδι και τα μύρτιλλα.Το κακάο παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και προκυανίδες, που μπλοκάρουν τη δράση των ελευθέρων ριζών, η οποία ευθύνεται για τη γήρανση και προκαλεί...
Το σιταρόχορτο, πλούσιο σε χλωροφύλλη και με παραπάνω από εκατό θρεπτικές ουσίες, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές υπερτροφές της φύσης. Έχει γίνει ευρέως γνωστό για τις καθαριστικές και αποτοξινωτικές του ιδιότητες. Παρέχει εύκολη αφομοίωση από όλους τους οργανισμούς, ενώ θεωρείται ότι έχει και την ικανότητα αναγέννησης κυττάρων. Οξυγονώνει τον οργανισμό και τον ανανεώνει αναπλάθοντας ιστούς και αίμα. Περιέχει βιταμίνες A, B, C, E, K, B12, αμινοξέα, μέταλλα, ένζυμα και πρωτεΐνη. Το σιταρόχορτο θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμο στις αποτοξινωτικές δίαιτες, ενώ είναι ευεργετικό και για δερματικά προβλήματα όπως ψωρίαση και έκζεμα. Η χλωροφύλλη το καθιστά ιδανικό για την κακοσμία του σώματος,...