Οι ωμοί, βιολογικοί καρποί του κακάο χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακά από τις φυλές των Μάγια και των Αζτέκων και έχαιραν τόσο μεγάλης εκτίμησης που υιοθετήθηκαν ως μέσο συναλλαγών.Είναι από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, εύπεπτων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην πραγματικότητα, οι καρποί του κακάο έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το τσάι και το κόκκινο κρασί. Λόγω των αντιοξειδωτικών αυτών εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και είναι ευεργετικοί για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη του μυοκαρδίου, να μειώσουν τις θρομβώσεις του αίματος και να ρυθμίσουν την πίεσή του....
Τα Cocoa Nibs είναι πλούσια σε μαγνήσιο, μαγγάνιο, χρώμιο, βιταμίνη C και έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι και τα βατόμουρα. Το μαγνήσιο ωφελεί στο χτίσιμο γερών οστών και είναι μυϊκό χαλαρωτικό που συνδέεται με συναισθήματα γαλήνης και ηρεμίας. Τα φασόλια του κακάο είναι ίσως η υψηλότερη φυσική πηγή μετάλλων στη φύση. Είναι η υψηλότερη πηγή μαγνησίου, σιδήρου και μαγγανίου.Ωφελούν το καρδιαγγειακό σύστημα, το δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά και τονώνουν τη libido. Τα Cocoa Nibs προωθούν την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών, που συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης και στην αναζωογόνηση του οργανισμού και των ορμονών που...