Ο κουρκουμάς είναι ένα πολύ διαδεδομένο στις ανατολικές χώρες μπαχαρικό , και έχει ως βασική ενεργή του ουσία , την κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη είναι μια φυσική χρωστική ουσία που εμπεριέχεται στον κουρκουμά, χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σκόνης κάρυ και προσδίδει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Περιέχει ένα μίγμα ισχυρών αντιοξειδωτικών, γνωστών ως κουρκουμινοειδών, μια ομάδα φαινολικών ενώσεων που απομονώνονται από τις ρίζες του φυτού Curcuma longa.H κουρκουμίη είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E, K, καθώς και βιταμίνες Β, μαγγάνιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και πολλά άλλα.Η κουρκουμίνη βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων. Χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο για...
Το Chlorella είναι ένα μονοκύτταρο μπλε-πράσινο άλγη (Clorella pyrenoidosa) που προέρχεται από ένα νησί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Το κύτταρο chlorella έχει ένα ισχυρό τοίχωμα, το οποίο σπάει από μια ειδική τεχνολογία που διατηρεί τα θρεπτικά του συστατικά.Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το chlorella είναι πλούσιο σε σημαντική ποσότητα χλωροφύλλης, την πράσινη χρωστική ουσία που διαθέτει κάθε φυτό φωτοσυνθετικό κύτταρο. Τα φυτά το χρησιμοποιούν για να συσσωρεύσουν τη δύναμη του ήλιου.Η χλωροφύλλη είναι σημαντική για την υγεία και την υποστήριξη της ζωής. Συνιστάται να το παίρνετε καθημερινά μέσω του φαγητού μας.Το Chlorella περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Όταν στεγνώσει, η...
Η σκόνη Μάτσα προέρχεται από τα πράσινα φύλλα του φυτού Camellia Sinensis, τα οποία αποξηραίνονται και εν συνεχεία αλέθονται αργά ανάμεσα σε πέτρες γρανίτη, έως ότου γίνουν πούδρα. Έτσι, αποδίδεται μια πολύ λεπτή σκόνη τσαγιού με ζωντανό πράσινο χρώμα και ελαφρώς γλυκιά, πλούσια, αλλά απαλή γεύση.Το Μάτσα είναι γνωστό και απολαμβάνεται εδώ και αιώνες. Αποτελεί μέρος της Ιαπωνικής τελετής τσαγιού για πάνω από 900 χρόνια, ενώ χρησιμοποιείται επίσης από τους Βουδιστές μοναχούς κατά τις μεγάλες περιόδους του διαλογισμού.Οφέλη του Matcha Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα Δίνει ώθηση στο μεταβολισμό Βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση Χαλαρώνει...
Περιέχει μεγάλες ποσότητες πολυφαινολών, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β9, Ε, Κ, P και ιχνοστοιχεία. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό φρούτο, πλούσιο σε ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες κ.α., αλλά είναι περισσότερο γνωστό για την μεγάλη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ρ. Το μούρο aronia θεωρείται αποτελεσματικό πρόληψη καρδιοπαθειών, στομαχικών διαταραχών και την παραγωγή καλής χοληστερόλης. Δρα κατά του διαβήτη, των ιών και των μικροβίων, των νευρολογικών διαταραχών, της υπέρτασης, των θρόμβων του αίματος, των φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος, των προβλημάτων πεπτικού συστήματος. Γενικά, αναζωογονεί το σώμα και συμβάλλει στην αντιγήρανση και τη βελτίωση της μνήμης. Θεωρείται ότι προστατεύει από την ακτινοβολία και απομακρύνει...
Η παρασκευή των αγιουρβεδικών ζεστών ροφημάτων διαφέρει από τα κλασικά αφεψήματα από βότανα, τα οποία είναι βραστά ή στον ατμό. Το κονιοποιημένο φυτικό μείγμα ή «τσούρνα» λαμβάνεται απευθείας, διαλύεται σε υγρό. Σε αντίθεση με τα διαλυτά κοκκοποιημένα ποτά, όπου οι πρώτες ύλες παρασκευάζονται σε χημικό διάλυμα, τα καθαρά ποτά Amla περιέχουν 100% φυσικά ακατέργαστα συστατικά χωρίς συντηρητικά και ενισχυτικά. Αυτός είναι ο λόγος που το λεπτοαλεσμένο μείγμα δεν διαλύεται ποτέ πλήρως στο υγρό. Ο μοναδικός συνδυασμός φρούτων, υπερτροφών, μπαχαρικών και βοτάνων περιχύνεται με ζεστό νερό και πίνεται χωρίς να στραγγίξει, προσθέτοντας μια κουταλιά μέλι εάν επιθυμείτε. Στην Αγιουρβέδα, το μέλι...
Οι ανθοκυανίνες είναι ένα είδος φλαβονοειδών που δίνουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε και μωβ χρώμα σε διάφορα είδη φρούτων, λαχανικών και λουλουδιών. Οι ανθοκυανίνες είναι γνωστές και καταγεγραμμένες πολυφαινολικές (αντιοξειδωτικές) ενώσεις, οι οποίες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η πρόληψη του σχηματισμού ελευθέρων ριζών, η ανάπλαση των ιστών και η αντιφλεγμονώδης δράση τους.Το Μωβ Καλαμπόκι θεωρείται ότι έχει υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση και από τα μούρα, καθιστώντας τα μία από τις πιο συναρπαστικές σούπερ τροφές της εποχής μας. Οδηγιές Χρήσης: 1-2 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Μπορείτε να τη διαλύσετε στο νερό, smoothies, φυτικά ροφήματα, γιαούρτι, σάλτσες, ντρέσινγκ, μούσλι...