Η γλυκόριζα είναι η ρίζα του φυτού Glycyrrhiza glabra. Είναι ένα είδος φυτού από την οικογένεια των οσπρίων, που διανέμεται στη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, έχει μακρά ιστορία στον ασιατικό πολιτισμό, αναπτύσσεται καλύτερα στις κοιλάδες της Ινδίας, του Ιράν, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. Η γλυκόριζα έχει διαφορετική γλυκύτητα από τη ζάχαρη και αφήνει μια γλυκιά επίγευση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Οδηγιές Χρήσης:
Από 1 έως 5 γραμμάρια ανά ημέρα σκόνη γλυκόριζας διαλυμένη σε ζεστό νερό.
Συστατικά:
Γλυκόριζα σε Σκόνη*
* από βιολογική παραγωγή
Η σκόνη Μεσκίτη είναι το χαρούπι της Αμερικής! Προσθέτει βάθος και αναδεικνύει οποιαδήποτε συνταγή, αλμυρή ή γλυκιά. Έχει πικάντικη, γλυκιά, καρυδένια γεύση που θυμίζει καραμέλα και ινδική καρύδα αλλά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI 25). Προέρχεται από ώριμους λοβούς σπόρων του δέντρου Mesquite οι οποίοι αποξηραίνονται και αλέθονται μέχρι να γίνουν ένα λεπτής υφής άλευρο.Το πιο σημαντικό, η σκόνη Μεσκίτη περιέχει καλές ποσότητες μετάλλων, ιχνοστοιχείων, βιοδιαθέσιμης πρωτεΐνης, αμονοξέων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Λόγω των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει θεωρείται πως ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει αντιμυκητιακές ιδιότητες, καθαρισμό του πεπτικού συστήματος, αποτροπή πονοκεφάλων και ημικρανιών.Ο Μεσκίτης δεν περιέχει...