Ο κουρκουμάς είναι ένα πολύ διαδεδομένο στις ανατολικές χώρες μπαχαρικό , και έχει ως βασική ενεργή του ουσία , την κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη είναι μια φυσική χρωστική ουσία που εμπεριέχεται στον κουρκουμά, χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σκόνης κάρυ και προσδίδει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Περιέχει ένα μίγμα ισχυρών αντιοξειδωτικών, γνωστών ως κουρκουμινοειδών, μια ομάδα φαινολικών ενώσεων που απομονώνονται από τις ρίζες του φυτού Curcuma longa.H κουρκουμίη είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E, K, καθώς και βιταμίνες Β, μαγγάνιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και πολλά άλλα.Η κουρκουμίνη βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων. Χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο για...
Η παρασκευή των αγιουρβεδικών ζεστών ροφημάτων διαφέρει από τα κλασικά αφεψήματα από βότανα, τα οποία είναι βραστά ή στον ατμό. Το κονιοποιημένο φυτικό μείγμα ή «τσούρνα» λαμβάνεται απευθείας, διαλύεται σε υγρό. Σε αντίθεση με τα διαλυτά κοκκοποιημένα ποτά, όπου οι πρώτες ύλες παρασκευάζονται σε χημικό διάλυμα, τα καθαρά ποτά Amla περιέχουν 100% φυσικά ακατέργαστα συστατικά χωρίς συντηρητικά και ενισχυτικά. Αυτός είναι ο λόγος που το λεπτοαλεσμένο μείγμα δεν διαλύεται ποτέ πλήρως στο υγρό. Ο μοναδικός συνδυασμός φρούτων, υπερτροφών, μπαχαρικών και βοτάνων περιχύνεται με ζεστό νερό και πίνεται χωρίς να στραγγίξει, προσθέτοντας μια κουταλιά μέλι εάν επιθυμείτε. Στην Αγιουρβέδα, το μέλι...
Η παρασκευή των αγιουρβεδικών ζεστών ροφημάτων διαφέρει από τα κλασικά αφεψήματα από βότανα, τα οποία είναι βραστά ή στον ατμό. Το κονιοποιημένο φυτικό μείγμα ή «τσούρνα» λαμβάνεται απευθείας, διαλύεται σε υγρό. Σε αντίθεση με τα διαλυτά κοκκοποιημένα ποτά, όπου οι πρώτες ύλες παρασκευάζονται σε χημικό διάλυμα, τα καθαρά ποτά Amla περιέχουν 100% φυσικά ακατέργαστα συστατικά χωρίς συντηρητικά και ενισχυτικά. Αυτός είναι ο λόγος που το λεπτοαλεσμένο μείγμα δεν διαλύεται ποτέ πλήρως στο υγρό. Ο μοναδικός συνδυασμός φρούτων, υπερτροφών, μπαχαρικών και βοτάνων περιχύνεται με ζεστό νερό και πίνεται χωρίς να στραγγίξει, προσθέτοντας μια κουταλιά μέλι εάν επιθυμείτε. Στην Αγιουρβέδα, το μέλι...
Τα Incan Berries είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ρ (βιοφλαβονοειδή), πηκτίνης, φώσφορου, ασβεστίου, ψευδάργυρου, βιταμίνης Α,C, B1,B2, B6 και B12. Έχουν περιεκτικότητα 16% σε πρωτεΐνες και περισσότερες φυτικές ίνες από τα βατόμουρα, τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες, τα βερίκοκα. Τα βιοφλαβονοειδή που περιέχουν, βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης C, ενδυναμώνουν τα τριχοειδή αγγεία, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, έχουν αντιοξειδωτική δράση, μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα. Μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωσή τους με την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιαγγειακών παθήσεων. Οδηγιές Χρήσης: 2 έως 4 κουταλιές της σούπας την ημέρα. Καταναλώνονται σκέτα, σε smoothies, επιδόρπια, γλυκά, σαλάτες ή προστίθενται στο...