ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥΡΒΕΡΔΑΣ

by ST Belkin on April 17, 2020

Ο σανσκριτικός όρος Ayurveda μεταφράζεται σε "γνώση της ζωής", και οι αρχές αυτής της αρχαίας σοφίας μας υπενθυμίζουν ότι ολόκληρος ο ιστός της ζωής είναι περίπλοκα συνυφασμένος. Με μοναδική έμφαση στη συνολική ευεξία, η τέχνη και η επιστήμη της Αγιουρβέδα δουλεύουν για την εναρμόνιση του εσωτερικού και του εξωτερικού κόσμου μας.

  Η προσέγγιση της Αγιουρβέδα είναι να ευθυγραμμιστεί με την άπειρη οργανωτική δύναμη της φύσης και όχι να αγωνίζεται ή να προσπαθεί να αναγκάσει τα πράγματα να πάνε στο δρόμο σας. Αυτή η αρχή ενσωματώνεται από το νόμο της ελάχιστης προσπάθειας . Όταν παρατηρείτε τη φύση, θα παρατηρήσετε ότι το γρασίδι δεν προσπαθεί να αναπτυχθεί, απλά μεγαλώνει. Τα πουλιά δεν προσπαθούν να πετάξουν, απλώς πετούν. Τα λουλούδια δεν προσπαθούν να ανθίσουν, απλά ανθίζουν.

  Η φύση λειτουργεί με άνεση, χωρίς τριβές, αυθόρμητα. Θα αφιερώσετε λιγότερη προσπάθεια όταν οι πράξεις σας υποκινούνται από την αγάπη, επειδή η φύση κρατιέται από την ενέργεια της αγάπης. Όταν κυνηγάτε τα χρήματα, την εξουσία ή τα βραβεία, σπαταλάτε ενέργεια, αλλά όταν οι πράξεις σας υποκινούνται από αγάπη, η ενέργεια σας επεκτείνεται και συσσωρεύεται. Έτσι, επιλεξτε τον εύκολο τροπο και καθοδηγηθειται από την αγάπη.

Ayurveda immune system Αγιουρβέδα Ανοσοποιητικού συστήματος

Υπάρχει μια θεωρία της ασυλίας στην Αγιουρβέδα που ονομάζεται beej-bhumi , και σημαίνει "σπόρος και γη". Σε αυτή την περίπτωση, το σώμα είναι ανάλογο με τη γη, και η λοίμωξη ή τα «σφάλματα» είναι σαν τους σπόρους. Εάν το σώμα είναι γεμάτο με ‘’αμα’’ (τοξίνες) και στερείται ojas , η λοίμωξη θα το εκλαβει ως εύφορο έδαφος για εξάπλωση, όπως και η γη που είναι εύφορη θα φυτρώσει πολλούς σπόρους. Αν η πέψη είναι ισχυρή και οι ojas δεν μπορουν να υπερισχύσουν στο σώμα, τότε οι σπόροι της μόλυνσης δεν θα είναι σε θέση να το συγκρατήσουν, όπως οι σπόροι δεν  ριζωνουν σε γη που είναι άγονη.

  Όλοι είναι πιο ευάλωτοι στα αναπνευστικά προβλήματα όταν αλλάζουν οι εποχές, όπως ειναι το φθινόπωρο και νωρίς την άνοιξη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα λειτουργεί διαφορετικά σε κάθε εποχή, και στη μετάβαση μεταξύ των θερμών και των κρύων εποχών η agni , ή η πεπτική φωτιά, μπορεί να αρχίσει να κυμαίνεται δραματικά. Εάν δεν προσαρμόζετε τη διατροφή σας και τη ρουτίνα σας και ακολουθείτε τις κατευθυντήριες γραμμές της Ayurvedic για τις εποχιακές μεταβάσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε ama. Μόλις το σώμα είναι εύφορο για ασθένειες, είναι εύκολο για ένα κρύωμα ή γρίπη να βλαστήσουν, όπως στη θεωρία σπόρων και γης που αναφέρθηκε προηγουμένως.

Ayurveda immune system Αγιουρβέδα Ανοσοποιητικού συστήματος

   Η Αγιουρβέδα προσαρμόζει την προληπτική ευεξία στη μοναδική σύσταση κάθε ατόμου. Επιπλέον, οι αρχαίοι γιατροί της Αγιουρβέδα παρήγαγαν λεπτομερείς περιγραφές των οξέων και χρόνιων καταστάσεων (πλήρεις με αιτίες, σημεία και συμπτώματα) και ανέπτυξαν εκτενή πρωτόκολλα ολιστικής θεραπείας. Η προληπτική φροντίδα και η θεραπεία της νόσου εμπίπτει στους οκτώ κλάδους της Αγιουρβέδα, στους οποίους περιλαμβάνονται:

  • Kaayachikitsa- Εσωτερική Ιατρική
  • Baalachikitsa - Παιδιατρική
  • Bhuta Vidya - Ψυχιατρική
  • Shalakya Tantra - Θεραπεία για την Ακρόαση, τη Μύτη και το Λαιμό
  • Shalya Tantra - Χειρουργική (δεν ασκείται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες)
  • Vishagara Vairodh Tantra - Τοξικολογία και αναζωογόνηση
  • Vajikarana - Αφροδισιακή Θεραπεία, Γονιμότητα και Σύλληψη

  Επιπλέον, η Αγιουρβέδα προσφέρει μια από τα πιο ολοκληρωμένες θεραπειες καθαρισμού στον κόσμο, γνωστη ως panchakarma. Αυτή η αρχαία πρακτική χρησιμοποιεί πέντε πρωτογενείς θεραπείες για να απελευθερώσει και να εξαλείψει τις συσσωρευμένες τοξίνες εις βαθος μέσα στους ιστούς, και να επιστρέψει τους doshas στις σωστές τους θέσεις στο σώμα.

  Η Αγιουρβέδα προσφέρει ανανεωμένη πρόσβαση στη φυσική μας νοημοσύνη. Ως το αρχικό κιρκαδικό φάρμακο, η Αγιουρβέδα κατέχει το κλειδί για την επίλυση της ασθένειας δημιουργώντας μια αποσύνδεση. Έτσι, αυτή η αρχαία ιατρική προσφέρει την υπόσχεση ενός πιο αρμονικού μέλλοντος για τον λαό και τον πλανήτη.

 Δείτε τα προϊόντα μας για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα εδώ

www.ayurvedanama.org/what-is-ayurveda
www.chopra.com/articles/what-is-ayurveda
www.mapi.com/ayurvedic-self-care/learn-immunity-self-care.html
www.ayurvedanama.org/what-is-ayurveda

3 comments
by Tinu Franklin on November 10, 2022

Hi! I love how informative and great your articles are. Can you recommend any other blogs that share blogs that share information on Spiritual Awakening or spirituality in general? Thanks a lot!

by Krateros on November 10, 2022

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι για τον διαβήτη 2

by Maria Kaouni on December 29, 2020

Θέλω να δοκιμάσω μερικά προϊόντα σας. Το τονοτικο της καρδιάς, για το άγχος, και για την λύπη… Και κάτι για τόνωση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please note, comments must be approved before they are published


Επιστροφή στην κορυφή