ΑΛΑΤΑ SCHUESSLER- Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΙΟΥΣ ΖΩΗΣ.

by ST Belkin on April 30, 2019

Dr. Schuessler Salts 

Τα οφέλη του Schuessler είναι να επιταχύνει την απορρόφηση του συμπληρώματος βελτιώνοντας το μεταβολισμό. Γι’ αυτό το λόγο τα βιοχημικά  άλατα είναι τόσο σημαντικά και μοναδικά απο κάθε άλλο συμπλήρωμα.

Τα άλατα Σούσλερ της Ένώσης Ομοιοπαθητικής Γερμανίας είναι 12 ενώσεις που χημικά ανήκουν στην κατηγορία των "βάσεων" και προτάθηκαν τον 19ο αιώνα από τον Γερμανό γιατρό και βιοχημικό Wilhelm Schuessler ως ευεργετικά βοηθήματα για την σταδιακή επανάκτηση της υγείας σε πληθώρα περιπτώσεων.

Dr. Schuessler

Σύμφωνα με τον δρ Schuessler, όταν τα άλατα αυτά βρίσκονται σε κατάσταση ισορροπίας μέσα στον οργανισμό μας τότε οι κυτταρικές λειτουργίες είναι υγιείς. Όμως τα διάφορα σωματικά ή / και ψυχο-νοητικά στρες που περνάμε μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπία σε κάποιο ή κάποια από αυτά τα άλατα, με αποτέλεσμα την σταδιακή αποδιοργάνωση όλου του οργανισμού.

Για την επανάκτηση της υγείας λοιπόν, ο δρ Schuessler πρότεινε να χορηγούνται τα άλατα που φαίνεται πως βρίσκονται σε έλλειψη στον οργανισμό. Την έλλειψη αυτή καταλαβαίνουμε κυρίως από τα παθολογικά συμπτώματα ή από ενδείξεις στο πρόσωπο και στο σώμα του ασθενούς.

Ο Schuessler είχε εκπαιδευτεί ως ομοιοπαθητικός και επηρεάστηκε από τις θεωρίες ορισμένων μεγάλων σύγχρονών του φυσιολόγων, κυρίως του Virchow και του Moleschott, οι οποίοι έκριναν ότι το κλειδί της συστημικής υγείας ήταν η διατήρηση της υγείας όλων των κυττάρων του οργανισμού. Ο Schuessler τη δεκαετία του 1870 μελέτησε τα συστατικά των οργάνων, των κυττάρων και των ιστών από τις στάχτες της καύσης και διαπίστωσε ότι ο κοινός παρονομαστής όλων των μορφών ζωής (φυτών, ζώων και ανθρώπων) ήταν τα 12 Ιστικά Άλατα που γνωρίζουμε σήμερα.

άλατα ΣούσλερΑνακάλυψε ότι οι ανεπάρκειες σε ένα ή περισσότερα άλατα μπορούν να εμποδίσουν την καλή λειτουργία των ζωντανών κυττάρων, θέτοντας σε
κίνδυνο την υγεία και πυροδοτώντας την έναρξη των μηχανισμών νόσησης του οργανισμού.

Οι συνέπειες του αγχωτικού τρόπου ζωής, της ανησυχίας, των κακών διατροφικών συνηθειών, των βιομηχανικά αλλοιωμένων τροφίμων, του μολυσμένου πόσιμου νερού, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηλεκτρομαγνητικής μόλυνσης, καθώς και η αποβολή των άχρηστων, επιβλαβών προϊόντων του κυττάρου, αποτελούν σήμερα μεγάλες προκλήσεις ακόμη και για τους συνειδητοποιημένους σε θέματα υγείας. Τα Ιστικά Άλατα έρχονται ως σημαντικοί και χρήσιμοι αρωγοί στην διατήρηση της υγείας μας και η γνώση τους είναι απαραίτητη για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Υπάρχουν 12 βασικά Βιοχημικά Άλατα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία μιας πολύ μεγάλης ποικιλίας παθήσεων. Αυτά είναι:

Dr. Schüssler Salt No. 1: Calcarea Fluorica (Φθοριούχο Ασβέστιο) - Το άλας του ελαστικού ιστού, τους τένοντες, του σμάλτου, των δοντιών, των νυχιών και των οστών

Dr. Schüssler Salt No. 2: Calcarea Phosphorica (Φωσφορικό Ασβέστιο) - Το άλας της ανάπτυξης, των υγιών οστών και δοντιών

Dr. Schüssler Salt No. 3: Ferrum Phosphoricum (Φωσφορικός Σίδηρος) - Το άλας της πρώτης βοηθείας του ανοσοποιητικού συστήματος

Dr. Schüssler Salt No. 4: Kali Muriaticum (Χλωριούχο Κάλιο) - Το άλας των βλεννογόνων

Dr. Schüssler Salt No. 5: Kali Phosphoricum (Φωσφορικό Κάλιο) - Το άλας του νευρικού συστήματος και της ψυχολογίας

Dr. Schüssler Salt No. 6: Kali Sulphuricum (Θειικό Κάλιο) - Το άλας για χρόνια φλεγμονή

Dr. Schüssler Salt No. 7: Magnesia Phosphorica (Φωσφορικό Μαγνήσιο) - Το άλας για σπασμούς, κράμπες και πόνο

Dr. Schüssler Salt No. 8: Natrum Muriaticum (Χλωριούχο Νάτριο) - Το άλας της ισορροπίας των αλάτων και των υγρών

Dr. Schüssler Salt No. 9: Natrum Phosphoricum (Φωσφορικό Νάτριο) - Το άλας του μεταβολισμού

Dr. Schüssler Salt No. 10: Natrum Sulphuricum (Θειικό Νάτριο) - Το άλας του συστήματος αποβολής και αποτοξίνωσης

Dr. Schüssler Salt No. 11: Silicea (Πυρίτιο) - Το άλας των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών

Dr. Schüssler Salt No. 12: Calcarea Sulphurica (Θειικό Ασβέστιο)  - Το άλας για τις πυώδεις εκκρίσεις

Δραστηριοποιηθείτε και απολαύστε τη καθημερινή σας ζωή. Αλκαλίστε τα κύτταρα σας ώστε να μείνουν υγιή. Θυμηθείτε οτι η ασθένεια ξεκινάει από ένα και μόνο κύτταρο. Ενδυναμώστε τα κύτταρα σας σήμερα με τα βιοχημικά άλατα του Schuessler.                                                     

Κάντε την αγορά σας από εδώ:άλατα Σούσλερ

 

 

 

 

 

 

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

        

 

 

2 comments
by Magdalene kalogerakou on November 10, 2022

Please help me I have my sister with epileptic seizures and Multiple sclerosis
The seizures there aren’t often once a year or more But I want you to give me a protocol and to tell me if salts could help her thank you

by Νικόλαος Γκουμάς on November 10, 2022

Υπάρχουν προϊόντα δικά σας, με της Himalayan, με άλατα SCHUESSLER;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please note, comments must be approved before they are published


Επιστροφή στην κορυφή